The Strathclyde MBA στην Ελλαδα


Strathclyde MBA στην ΕλλαδαTo Strathclyde Business School (SBS), ένα ευρέως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα γνωστό για την καινοτομία του και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, έχει να επιδείξει πρωτοποριακές εξελίξεις σε όλη τη διδασκαλία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του προγραμμάτων. Η επιχειρηματικότητα του Πανεπιστημίου, μέσω του ανοίγματος αγορών, έχει καταφέρει να αναπτύξει το Strathclyde MBA σε πολλές χώρες μέσω της ίδρυσης οκτώ διεθνών κέντρων, συμπεριλαμβανομένου και του IMS που προσφέρει το Strathclyde MBA στην Ελλαδα. Από το 1966, όπου το University of Strathclyde εισήγαγε για πρώτη φορά ένα μονοετές πλήρους φοίτησης πρόγραμμα MBA στην Αγγλία, συνέχισε να καινοτομεί και να εκσυγχρονίζει το πρόγραμμα ώστε να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα επιχειρηματική πρακτική.

Το Strathclyde Business School προσφέρει το Strathclyde MBA μέσω διεθνών κέντρων από το 1988, επιτρέποντας σε υψηλόβαθμα στελέχη να σπουδάσουν στη χώρα τους. Αυτό έχει επιτευχθεί μέσω της blended – mix μεθόδου διδασκαλίας του Executive MBA, πραγματοποιώντας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου tutorials ενώ μαθήματα παραδίδονται και από την ακαδημαϊκή ομάδα του Strathclyde, αφού οι Καθηγητές ταξιδεύουν στις χώρες – κέντρα.

Με τόσα πολλά προγράμματα MBA που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά, η επιλογή του MBA στην Ελλαδα από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde Business School είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε στην καριέρα σας ως επαγγελματίας manager. Το διεθνούς φήμης Strathclyde MBA, σε συνδυασμό με τα υψηλά ακαδημαϊκά standards για την επιλογή των φοιτητών του, είναι η εγγύηση ότι το συγκεκριμένο MBA διατηρεί την αξία του στο χρόνο.

Το Strathclyde MBA στην Ελλαδα δεν είναι απλά ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά μια επαγγελματική πρόκληση που αφορά τον τρόπο που λειτουργεί η σύγχρονη επιχείρηση. Το Strathclyde MBA είναι ένα άκρως βιωματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που βασίζεται στη συνεργατική μάθηση. Οι φοιτητές του MBA μοιράζονται μεταξύ τους ποικίλες εργασιακές εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες. Το Strathclyde MBA στην Ελλαδα διαλέγει έμπειρα στελέχη από ποικίλα ακαδημαϊκά υπόβαθρα και εξοπλίζει τους υποψήφιους φοιτητές του με τεχνογνωσία, ικανότητες και στρατηγικό προσανατολισμό για τη διατήρηση και ανάπτυξη των επιχειρησιακών στόχων στο σύγχρονο παγκόσμιο περιβάλλον.

Το MBA θα διαμορφώσει την προσωπικότητα σας και θα σας εισαγάγει σε μια νέα μεθοδολογία σκέψης. Αυτό διευκολύνεται μέσω της βελτιωμένης κατανόησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής που προσφέρει το Strathclyde MBA.

Πιο συγκεκριμένα:

 • παρέχει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εξέλιξη σας σε υψηλότερα ιεραρχικά επίπεδα στον οργανισμό σας
 • επιτρέπει να κάνετε επιτυχημένες μεταβάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο
 • διευκολύνει την εξέλιξη σας στη γενική διοίκηση
 • ενισχύει τις δεξιότητες και ικανότητες των ατόμων που εργάζονται τόσο σε επίπεδο οργανισμού ή θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση

Πιστεύουμε ότι προσφέρουμε ένα από τα καλύτερα MBA στον κόσμο και δεν υπερβάλλουμε. Είναι μια τολμηρή δήλωση, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το δικαιολογήσουμε απόλυτα. Είμαστε πρωτοπόροι σε εκπαιδευτικό επίπεδο – και αυτό το αποδεικνύει η ίδρυση του πρώτου μονοετούς μεταπτυχιακού τίτλου σε διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1966 – το οποίο συνεχώς εξελίσσεται, βελτιώνοντας και προσπαθώντας να αποτυπώσει το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον. Το Strathclyde MBA ανήκει στο 1% των Πανεπιστημίων το οποίο έχουν τριπλή πιστοποίηση, AMBA, AACSB και EQUIS.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Strathclyde MBA στην Ελλαδα

Προσωπική εξέλιξη

 • ευρεία κατανόηση της επιχείρησης και της διαχείρισης της
 • κατανόηση ζητημάτων στρατηγικού προσανατολισμού και δυνατότητα επιτυχημένης εφαρμογής στρατηγικών
 • ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης και ηγεσίας

Ανάπτυξη καριέρας

 • προώθηση καριέρας
 • νέες προοπτικές και ευκαιρίες ανέλιξης
 • πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων Strathclyde MBA

 

Ποια είναι τα οφέλη για εργοδότες και σπόνσορες από ένα πρόγραμμα MBA

Ανάπτυξη εταιρικής απόδοσης και αποτελεσματικότητας

 • Μεγαλύτερη κατανόηση των εταιρικών στόχων
 • επιτυχημένη διαχείριση
 • ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων
 • αποτελεσματική αξιοποίηση των managers,

Ενώ πολλά παραδοσιακά προγράμματα MBA αποτελούνται από ένα σύνολο ασύνδετων μαθημάτων, το συγκεκριμένο ΜΒΑ περιλαμβάνει μαθήματα στα οποία κυριαρχεί η μεθοδολογία λήψης αποφάσεων και τα επιχειρησιακά μοντέλα. Το Strathclyde MBA επομένως έχει υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη ολιστική εκπαίδευση, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη του στελεχιακού δυναμικού, προσδίδοντας μια ευρεία κατανόηση της διοίκησης επιχειρήσεων σε βάθος, προετοιμάζοντας έτσι τους μελλοντικούς ηγέτες.

Επιπλέον, το εύρος και η τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού μας που διδάσκει στο MBA, σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα από επιλεγόμενα μαθήματα. Σε αντίθεση με πολλά άλλα MBA, πολλοί από τους καθηγητές που διδάσκουν στο Strathclyde MBA είναι παράλληλα άνθρωποι της αγοράς. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν τη δυναμική του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα διάφορα επιχειρησιακά προβλήματα. Το Strathclyde MBA είναι σίγουρα μια εκπαιδευτική πρόκληση βιωματικού χαρακτήρα.

Καριέρα και επαγγελματική ανάπτυξη

Στο Strathclyde ΜΒΑ στην Ελλαδα αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η βελτίωση της σταδιοδρομίας είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που κάποιος επιλέγει να φοιτήσει σε ένα πρόγραμμα MBA.

Εμπειρία ζωής

Βασιζόμαστε στην πολυετή μας εμπειρία και στη γνώση της αγοράς από το ακαδημαϊκό μας προσωπικό, το οποίο προσφέρει πολύτιμες συμβουλές καριέρας και σταδιοδρομίας τόσο στους φοιτητές όσο και στους αποφοίτους του Strathclyde MBA στην Ελλαδα.

Προστιθέμενη αξία

Παράλληλα με την φοίτηση σας στο Strathclyde MBA στην Ελλαδα,  έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνεται μέρος σε ομιλίες, συνέδρια και εκδηλώσεις δικτύωσης που θα προσθέσουν επιπλέον αξία στην εμπειρία της φοίτησης στο MBA. Ολοκληρωμένα και αυτόνομα σεμινάρια και εργαστήρια παραδίδονται όλο το χρόνο σε online μορφή.